Înapoi

Misiunea și valorile noastre

KEN Academy este primul și cel mai complex program de educație financiară și antreprenorială din România, dedicat copiilor cu vârste între 7 și 13 ani.

8
Ani de experiență
3400
Copii care au absolvit Academia KEN
500
Târguri de vânzare ale copiilor antreprenori
20000
Ore de predare

Știm deja că educația antreprenorială și financiară în dezvoltarea copiilor noștri a devenit deja obligatorie pentru a-i ajuta să se adapteze provocărilor vieții și să-și construiască sănătos propriul drum.

Credem că dezvoltarea socio-emoțională este la fel de importantă ca și dezvoltarea cognitivă

Prin dezvoltarea socio-emoțională și cognitivă a copiilor, credem că fiecare este stimulat să-şi descopere talentul și să depună eforturi pentru a-și atinge potenţialul maxim.

Credem în practică și acțiune

Noutatea adusă de KEN Academy o reprezintă componenta aplicată a programului, prin care conectăm nevoile copilului cu aspecte reale ale vieții.

Pe principiul “learning by doing”, curriculumul este 100% practic și pragmatic:

  • Activități interactive și jocuri experiențiale adaptate vârstei lor
  • Invitați speciali – antreprenori/ specialiști care împărtășesc din experiența lor
  • Vizite în organizații – menite să ajute copiii în înțelegerea noțiunilor de afaceri
  • Târguri de vânzare – evenimentele sunt organizate și derulate de copii. Este calea cea mai potrivită de a deprinde experiențial elementele mixului de marketing, de a dezvolta abilități de vânzare și comunicare, de a descoperi valoare lucrului în echipă. În plus, profitul este al lor!
  • Interacțiune cu o comunitate de antreprenori – copii și adulți

Credem în echilibrul între cunoștințe și abilități

Ne dorim ca cei mici să dobândească atât un set de cunoștințe de business, cât și deprinderi și competențe solide.

Pentru a aprofunda procesul educațional și autonomia copilului asupra propriului proces de învățare, programul KEN, se desfășoară pe parcursul întregului an școlar, în completarea sistemului clasic de educație.

Credem în flexibilitate: ONLINE și OFFLINE

Programul educațional KEN Academy, poate fi accesat deja de 8 ani în mediu OFFLINE, iar de anul acesta și în ONLINE.

OFFLINE

În anul I de studiu, copiii dobândesc un nivel de bază de cunoștințe financiare și de business (4P), precum și un set de abilități antreprenoriale esențiale.

În anul II de studiu, copiii se familiarizează cu Business Model Canvas și un set de instrumente de business, aprofundează abilități antreprenoriale cheie.

Anul III, funcționează ca un “incubator de afaceri” unde cele mai bune idei de business ale copiilor sunt încurajate, sprijinite și transformate în microafaceri

ONLINE

Anul 2020 a însemnat depășirea granițelor geografice și mutarea sălilor de curs și în mediu virtual, pe platforma ZOOM și Google classroom.

Pentru învățarea ONLINE, curricullum-ul este tot practic și interactiv, cu mulți invitați antreprenori și specialiști.

Programele educaționale ONLINE se desfășoară pe tot parcursul anului școlar, în sesiuni de 70 minute, o dată pe săptămână. Părintele și copilul pot alege unul sau ambele programe:

Copiii fac o călătorie de 9 luni, pe parcursul căreia devin familiarizați cu modul de organizare și gestionare a unei afaceri și învăță să-și construiască propria afacere.

Format din 4 module, independente și interdependente, ce se desfășoară pe parcursul unui an școlar. Copiii își dezvoltă o serie de abilități antreprenoriale și cunoștințe care îi vor ajuta să devină antreprenorii propriilor vieți. Învață să ia decizii cu înțelepciune, să fie încrezători și inovativi, să se adapteze, să acționeze să-și transforme visurile în proiecte reale.

Până în acest moment, peste 3400 de copii au absolvit unul dintre programele Academiei KEN.

Promitem că nu ne oprim aici. Urmează și mai multe aventuri de învățare în care copiii vor descoperi cum pot să-și modeleze viitorul prin intermediul cursurilor de educație antreprenorială.

În acest fel, își vor dezvolta abilități de viață și de leadership și se vor pregăti pentru tot ce le pregătește societatea în continuă schimbare în care trăiesc.

ro_RORomână