Înapoi

Cum să-ți încurajezi copiii să devină antreprenori. Cinci lecții de încercat acasă

În această perioadă în care #StamAcasa, orice activitate în familie se poate transforma într-o lecție de antreprenoriat cu cel mic. Iată câteva idei pe care le poți pune în practică zilele următoare.

1. Implică-l în business-ul tău sau la job.  Cu siguranță că poate deveni curios, așa că provoacă-l la o discuție despre ceea ce faci tu în fiecare zi. Va fi bucuros să te ajute la “birou” dacă îi dai task-uri simple. Roagă-l, de exemplu, să fie responsabil cu aranjarea hârtiilor din imprimantă.

2. Încurajează-i creativitatea. Oferă-i bani din hârtie și instalează un magazin în living. Lasă-l să aleagă produsele pe care și le dorește în suma de bani pe care a primit-o. Apoi faceți schimb de roluri: el-la vânzare, tu-la cumpărare.

3. Hrănește-i curiozitatea. Lasă-l să inventeze și să reinventeze reguli noi pentru jocuri. Provoacă-l chiar să creeze un joc nou. Jucați apoi toți după regulile lui.

4. Poveste-i despre eșecuri. Marii antreprenori știu deja că nereușitele sunt parte din joc, tocmai de aceea reușitele sunt atât de dulci. Însă chiar și cele mai mici eșecuri pot fi devastatoare pentru un copil. Explică-i, cu răbdare, că următorii pași vor fi și mai buni decât primul.

5. Distrează-te! Activitățile de zi cu zi pot deveni adevărate lecții, chiar dacă nu au legătură cu afacerile. În loc să-l chemi direct la masă, transformă bucătăria într-un restaurant și provoacă-l pe cel mic să devină manager și bucătar. El va decide aranjamentul mesei și meniul. Apoi te va ajuta la pregătiri. Toate aceste activități îi vor aduce bucurie și împlinire.

La final, amintește-ți că activitățile care îi stimulează creativitatea și spiritul antreprenorial nu trebuie să-ți ocupe timp și bani. Ai nevoie doar de o nouă perspectivă.

Sursa

ro_RORomână