Înapoi

Câteva idei de mini-afaceri „la cheie” pentru cel mic

Astăzi dorim să-ţi prezentăm trei idei pe care copilul tău le poate pune cu uşurinţă în practică începând chiar de mâine.

1. Baby-sitter sau baby-sitter helper

Dacă fiului sau fiicei tale îi place să-şi petreacă timpul în preajma copiilor mai mici, de ce să nu aibă şi grijă de aceştia, timp de câteva ore, în lipsa adulţilor? Există variante de lucru şi pentru cei cărora vârsta încă nu le permite să se descurce singuri: aceştia pot sta cu prietenii lor mai tineri chiar în timpul în care părinţii acestora sunt acasă, dar sunt ocupaţi cu diverse treburi gospodăreşti. Astfel, copilul tău le poate asigura celor mari timpul preţios de care au atâta nevoie, iar el poate fi recompensat.

2. Curăţenia în casă

Indiferent de vârstă, se poate găsi ceva de făcut şi pentru fiica sau fiul tău. Fie că este vorba despre strânsul propriilor jucării, spălatul vaselor, aşezatul mesei sau întinsul rufelor, cel mic poate fi un real ajutor pentru tine, iar efortul lui trebuie răsplătit ca atare. Este bine ca suma să fie stabilită de comun acord şi să ia în calcul munca depusă timp de minimum o săptămână.

3. Îngrijitor pentru animalele vecinilor

Chiar dacă micuţul tău este prea tânăr pentru a ieşi singur din casă, asta nu înseamnă că, atunci când mergeţi împreună în parc, el nu poate avea grijă de patrupedul vecinilor. În această situaţie, ideal ar fi ca animalul să fie de talie mică sau medie J  Un astfel de demers îl poate responsabiliza pe copilul tău şi îi poate aduce câţiva bani de buzunar în plus. În cazul în care fiul sau fiica ta îşi plimbă deja singur animalul de companie, ideea este mult mai uşor de pus în practică.

ro_RORomână