Carmen Iorgulescu, trainer Ken Academy: Cum să ne încurajăm copiii în mici proiecte de antreprenoriat
Răspunsul, la evenimentul “Liber la educație sau educație la liber? 2018”, prima conferință de educație financiară dedicată părinților
Carmen Iorgulescu – psiholog, trainer și coordonator KEN Academy – vorbește despre importanța educației financiare la copii, în cadrul Conferinței “Liber la educație sau educație la liber? 2018”, ce are loc Hotel Pullman din București, pe data de 19 mai, de la ora 10:00. Organizatorul evenimentului este Mozaic Media.
Educația financiară a copiilor nu ține doar de bani, ci mai degrabă are legătură cu formarea de convingeri și valori pentru viață. România este pe ultimul loc la alfabetizare financiară din Europa, doar 22% dintre romani avand un minim bagaj de cunoștințe financiare, iar acest lucru se reflectă în viețile împovărate de rate și datorii și pline de alegeri neinspirate financiar.
Ce și când le spunem copiilor despre bani? Cum îi pregătim să devină adulți responsabili financiar? Cum să ne resetăm chiar noi, ca adulți, relația cu banii?
Vor încerca să ofere răspunsuri la aceste întrebări Carmen Iorgulescu, psiholog, trainer, coordonator KEN Academy, Oana Moraru, consultant educațional și fondatoarea școlii private Helikon, Adrian Asoltanie, trainer, speaker și antreprenor de aproape 20 de ani, și Gáspár György, psiholog, autor și custode de povești de viată și omul care a pornit #RevolutiaRelationalăInRomania, în cadrul Conferinței “Liber la educație sau educație la liber? 2018”.
“A oferi educație financiară copilului dumneavoastră este la fel de important ca a avea grijă de sănătatea lui!
Noi, părinții, suntem primii “specialisti” pentru copiii noștri, în orice domeniu, inclusiv în cel financiar. Mama și tata îi familiarizează cu noțiunea de bani și importanța acesora, dezvoltându-le cu timpul un coeficient de inteligentă financiară. Această resursa îi ajută pe copii să își dezvolte autonomia, să învețe să își gestioneze pușculița cu înțelepciune , indiferent dacă au strâns în ea sume mici sau mari.
Este deci foarte important să ghidăm acest proces educativ, alegând cuvinte, comportamente și atitudini echilibrate față de subiectele financiare.
Din experiența de ghid educațional pentru copii și de mămică de Andrei, am observat că micile lor proiectele de antreprenoriat trezesc în ei sentimente de împlinire și demnitate, de convingere că au făcut ceva prin puterile și priceperea lor.
A-și câștiga proprii bani dintr-o activitate în care s-au implicat este o sursă extraordinară de încredere în capacitatatile lor, în curajul de a se expune în fața lumii. Imaginați-vă ce aptitudini extraordinare de comunicare și inteligență emoțională se pot dezvolta încă din primii ani de școală! Cât de bine “echipați” emoțional vor fi în fața provocărilor care îi așteaptă încă din clasa I.
Vă invit așadar, să povestim împreună despre universul emoțional al copiilor noștri și despre resursele pe care le putem genera în rolul nostru de ghizi pe drumul copiilor către viața de adolescenți și apoi de adulți echilibrați emoțional și bine ancorați în realitatea pragmatică înconjurătoare.”, spune Carmen Iorgulescu despre participarea sa la Conferinta.
Detalii despre Agenda evemimentului și despre modalitatea de înscriere găsiți pe pagina oficială de Facebook a Conferinței “Liber la educație sau educație la liber? 2018”.
20% din valoarea încasărilor din bilete se redirecționează către partenerul caritabil al evenimentului, United Way Romania – organizație care desfășoară programe de integrare socială și profesională pentru tineri și adulți din medii defavorizate.