Intr-o societate intr-o continua schimbare, cine nu isi doreste pentru copilul sau un viitor independent, in care sa cunoasca succesul?
Modelul traditional de pana acum, – absolvirea unei facultati, urmata de un job stabil si de avansarea treptata la locul de munca, – nu se mai aplica in zilele noastre, cu atat mai putin in 2030, cand cei mici vor fi adulti.
Ne confruntam cu globalizarea si cu scaderea puterii economice, pietele de munca sunt din ce in ce mai dinamice, tehnologizarea este in plina expansiune, apar crize economice, si viitorul nu mai pare atat de sigur ca pana acum.
Ce putem face noi pentru a-i ajuta pe tineri sa faca fața unui asemenea mediu in continua transformare?
Raspunsul este simplu: sa dezvoltam in interiorul lor abilitati antreprenoriale cat mai devreme, chiar incepand cu scoala primara. Astfel, le putem crea un bagaj intrinsec puternic cu abilitati precum: increderea in sine, curajul, puterea de a gasi soluții, de a nu se bloca in probleme, de a lucra in echipa, abilitati care ii vor ajuta sa isi creeze propriile oportunitati atunci cand va fi timpul.
Educatia antreprenoriala ii sprijina pe copii sa devina adulti maturi emotional, care isi pot crea vieti autonome, care au curajul sa-si transforme visele in proiecte antreprenoriale de succes.