Cum dezvoltăm abilitățile necesare pentru succesul copiilor noștri?
Fie că ne raportăm și perspectiva de părinte sau de educator al copiilor, obiectivul este același, să ne asigurăm că facem tot ce ține de noi ca cei mici să dezvolte setul necesar de abilități pentru a reuși în viață. Dr. Carol Dweck și colegii săi au studiat atitudinile copiilor față de eșec. Cercetarea lor a scos la iveală faptul că aceia dintre copii care credeau că inteligența poate fi dezvoltată în timp, prin efort și activități variate, aveau mai multe șanse de reușită. Acești copii posedau o mentalitate de creștere și înțelegeau că efortul îi face mai puternici. Din această cercetare fenomen, este valoros să preluăm faptul că, în calitate de adulți responsabili, avem la dispoziție o serie de unelte pentru a hrăni o mentalitate cu focus pe creștere.
- Folosește puterea lui „Nu încă”
Atunci când copiii noștri întâmpină o piedică sau un eșec, ar trebui să o formulăm într-un mod care să promoveze perseverența. Dacă sunt frustrați, începeți prin a exprima empatie. Apoi, putem reformula eșecul adăugând cuvântul „încă”.
Nu sunt bun la înmulțire.
Nu sunt bun la înmulțire încă.
Primul exemplu folosește o mentalitate fixă și promovează o atitudine defetistă. Cel de-al doilea ilustrează puterea lui „nu încă”.
- Laudă etica muncii mai mult decât rezultatul
Un studiu de la Universitatea Columbia a descoperit că atunci când părinții laudă copiii pentru inteligența lor în locul eticii muncii, copiii asociază dificultățile cu prostia. Vrem să încurajăm copiii să continue să lucreze pentru rezultate pozitive. Copiii beneficiază atunci când li se spune în mod specific ce acțiuni au fost de dorit, astfel încât să poată replica rezultatele.
- Provocă-ți copilul
Oamenii de știință afirmă că cei mici experimentează cea mai mare creștere atunci când operează la limita capacităților lor. Părinții pot ajuta copiii să se provoace stabilind mai întâi cu ce sunt pasionați. Apoi, putem facilita creșterea lor în acele domenii.
Achiziționați puzzle-uri mai dificile decât vârsta indicată pe cutie.
Organizați un parcurs cu obstacole.
Permiteți-i copilului interesat de modă să încerce să cosească.
- Încurajează urmărirea pasiunii lor
“O pasiune consumatoare este ultimul lucru la care te gândești înainte de a adormi și primul lucru la care te gândești când te trezești… Se simte ca o dependență, și dacă cineva ți-ar spune să te oprești, ar fi imposibil să renunți”, spune Brian Schwartz, autorul seriei premiate de interviuri „50 Interviews”. Pasiunea aprinde perseverența”
Nu putem controla 100% succesul viitor al copiilor noștri, însă sunt nenumărate aspecte pe care le putem gestiona adecvat, astfel încât să-i pregătim pe cei mici pentru un viitor dinamic.
Etichetă:succes, abilitati antreprenoriale, copii