7 idei creative de afaceri pentru copii
Creativitatea este unul dintre punctele forte ale copiilor, mai ales atunci când vorbim de micuții care își însușesc de la o vârstă fragedă obiceiuri financiare sănătoase, care le oferă avantaje pentru când încep să se gândească serios la viitorul profesional.
Însă, pentru o parte dintre ei, cariera și ideile de afaceri sunt cele mai strălucite încă de când sunt mici și încep să facă diverse lucruri ca să câștige proprii bani. Îți prezentăm în rândurile care urmează câteva idei de ”afaceri” potrivite pentru copiii.
- Pot îngriji animalele de companie ale prietenilor sau vecinilor
Aceasta poate fi o idee grozavă dacă cel mic nu renunță la gândul de a adopta un animal de companie, deoarece își va da seama că a avea un cățel sau o pisică este o mare responsabilitate.
Dacă vecinii pleacă din oraș, este posibil să aibă nevoie de ajutor pentru a reîmprospăta apa pisicii, pentru a umple bolurile câinelui sau pentru a hrăni peștii, sarcini destul de simple, pe care copiii mici le pot realiza cu ușurință. În cazul în care cățeii au nevoie să fie scoși la plimbare, luați mereu în considerare mărimea animalului, precum și vârsta copilului și asigurați-vă că îi cunoașteți bine atât pe proprietar, cât și pe cățel.
- Cadouri și felicitări făcute manual
Copiii creativi pot câștiga bani în plus făcând cadouri de casă (este posibil să aibă nevoie de puțin ajutor din partea mamei sau a tatălui). Micuții pot crea haine pentru păpuși, pliculețe cu ceai, felicitări sau săpun făcut manual. Crearea și vânzarea de felicitări pentru sărbători și evenimente este o modalitate rapidă și ușoară de a face bani. Copiii le pot scrie de mână, le pot desena sau picta cu acuarele sau chiar crea grafică folosind un software de design. Sunt multe aplicații care au astfel de template-uri gratuite, cum este Canva, cu care cei mici se pot juca și pune ideile în practică. Lăsați-i să fie creativi.
- Viitor patiser
Toată lumea adoră bunătățile făcute în casă, cum ar fi biscuiții și brioșele. Acestea sunt ușor de făcut, de transportat și de vândut. Copiii pot învăța să facă cumpărături pentru a găsi ingrediente de bună calitate la cel mai bun preț și să descopere modalități de a accelera procesul de producție. Prin vânzarea dulciurilor, cei mici câștigă bani de buzunar și dobândesc abilități comerciale vitale.
- Evaluarea jucăriilor și/sau a jocurilor pe YouTube.
Videoclipurile cu micuți care explică diverse jocuri în vogă sau prezintă jucării sau cărți sunt la mare căutare în mediul online, în prezent. De asemenea, acestea au de cele mai multe ori un rol educativ pentru ceilalți copii. Nu sunt de neglijat nici cei mici care practică diferite activități sportive, poate chiar unele mai neobișnuite. Puteți să îi ajutați pe copilași să devină faimoși pe YouTube prin crearea unui cont și a unor scurte videoclipuri cu aceștia și să interacționați cu cei care vor privi prin anumite întrebări. Odată ce vor avea un număr mare de urmăritori, pot începe să aibă și câștiguri.
- Pot înființa un centru de reciclare
Împreuna cu prietenii de joacă, micuțul ar putea înființa un serviciu de reciclare în cartierul/sectorul în care locuiți. Pot începe chiar cu un garaj mai puțin folosit, unde să colecteze hârtie sau sticle de plastic de la persoanele care nu au timp să își recicleze singure deșeurile. S-ar putea ca acest lucru să nu genereze neapărat profituri mari, cel puțin la început, dar părinții (și vecinii) îi pot recompensa pe copii în mod corespunzător pentru munca depusă. În plus, va fi util pentru mediul înconjurător!
- Autor/ilustrator de cărți pentru copii
Copiii cărora le place să scrie povești ar putea să-și alcătuiască propria carte și apoi ajutați de părinți să caute un editor pentru publicare (sau chiar să o editeze online). În funcție de talentul fiecăruia, micuții au la dispoziție mai multe opțiuni pentru a câștiga bani pentru jucăriile preferate. De exemplu, micii Picasso pot desena ilustrațiile pentru cărțile de povești contra cost.
- Planificarea vacanțelor
Poate părea ciudat la prima vedere, dar multe familii se chinuie să planifice vacanțele, iar dacă un adolescent poate cerceta și prezenta diferite opțiuni, toți membrii familiei ar economisi timp. De asemenea, l-ar ajuta pe cel mic să învețe elemente despre buget. Copiii sunt foarte răbdători și navigarea pe internet este una dintre activitățile lor preferate. Cel mai bun punct de pornire poate fi o discuție cu copilul în care să îi prezentați detalii despre ce fel de vacanță vă doriți. Ei doar vor completa cu informații și vă vor prezenta cele mai potrivite destinații pentru următoarea voastră vacanță de neuitat.
Există o multitudine de oportunități pentru copii de a începe propriul business. Deși este posibil să nu aibă nevoie chiar acum de o afacere, faptul că cel mic învață să aibă aptitudini antreprenoriale de la o vârstă fragedă îi oferă posibilitatea de a căpăta încredere, de a-și folosi creativitatea și de a avea un avantaj față de colegi.
Etichetă:creativitate, idei creative