8 abilități antreprenoriale de care copiii au nevoie pentru a reuși
Părinții doresc să le ofere copiilor cea mai bună viață. Unul dintre modurile prin care pot face acest lucru este învățându-i abilitățile necesare pentru a avea succes în toate aventurile lor.
Mentalitatea antreprenorială tratează obstacolele vieții ca pe niște provocări pe care trebuie să le depășească, iar învățarea acestor abilități încă de când cei mici reușesc să le înțeleagă le va fi de folos în anii următori.
Cele mai multe dintre competențele necesare pentru piața de muncă actuală nu au fost predate la școală. Educația sistematizată a jucat doar un rol mic în determinarea a ceea ce suntem astăzi.
Cei mai mulți educatori nu predau abilitățile sau nu pun accentul pe calitățile necesare pentru a evolua într-un rol antreprenorial. Ca părinte, însă, aveți ocazia de a vă modela copilul într-o persoană care poate face față oricărei provocări.
În rândurile de mai jos sunt prezentate opt abilități pe care ar trebui să le insuflați copiilor pentru a-i pregăti pentru viitorul pe care într-o zi și-l vor crea singuri.
- Reziliența
Mulți antreprenori se confruntă zilnic cu respingerea. Reziliența și capacitatea de a trece peste eșecuri sunt importante în formarea multor lideri. Ajutați-vă copiii să înțeleagă că eșecul nu este sfârșitul lumii. Încurajați-i să își împărtășească sentimentele și învățați-i valoarea perseverenței.
Viața este plină de coborâșuri și urcușuri, iar dezvoltarea rezilienței este esențială pentru a merge mai departe. În plus, fiecare antreprenor are nevoie și de determinare pentru a se ridica atunci când suferă o lovitură.
Cum să vă inspirați copiii: Permiteți-le copiilor să își exprime emoțiile și nu le minimalizați sentimentele. Unele jocuri îi pot ajuta pe cei mici să-și înțeleagă sentimentele negative atunci când pierd, permițându-le să meargă mai departe într-un mod pozitiv.
- Inovație și creativitate
Societatea și tehnologia continuă să evolueze și să progreseze. Este crucial să îi învățați pe cei mici cum să fie creativi. Oferindu-le libertatea de a-și crea propriile povești și narațiuni îi poate ajuta să devină comunicatori mai buni în general.
Antreprenorii trebuie să aibă o mentalitate agilă – să rezolve probleme complexe cu soluții ingenioase. Gândirea creativă este piatra de temelie pe care antreprenorii își construiesc imperiile.
Cum să vă inspirați copiii: Lăsați-i să se joace – când micuții se joacă, își folosesc toate energiile creative. Asigurați-vă că jocurile sunt versatile și nu se limitează doar la jocuri pe calculator sau mobil.
- Hărnicie
Unii dintre cei mai de succes antreprenori lucrează foarte mult pentru a ajunge să aibă propria companie. Nu le este teamă să facă munca grea, deoarece înțeleg că este necesară pentru ca afacerile lor să crească. Ajutați-vă copiii să înțeleagă valoarea muncii asidue. Le puteți da responsabilități importante care fac mai mult decât să-i țină ocupați.
Indiferent cât de mult câștigă, cei mai buni antreprenori nu se feresc niciodată să se implice în activitățile zilnice. Pentru a construi o etică puternică a muncii, copiii trebuie să învețe valoarea muncii dificile.
Cum să vă inspirați copiii: Ajutați-i să fie independenți dându-le treburi de făcut și responsabilitatea de a face lucrurile. Arătați-le un exemplu și limitați obiceiurile de pierdere a timpului, cum ar fi utilizarea frecventă a gadgeturilor mobile.
- Curiozitatea
Elon Musk, Steve Jobs și Jonah Peretti au cu toții un lucru în comun: curiozitatea. Fiecare dintre ei a încercat să găsească o alternativă mai bună la status quo sau să-și dea seama cum să îmbunătățească sistemele deja existente. Încurajați-vă copiii să exploreze noi hobby-uri și arătați-le cât de plăcută poate fi lectura, chiar și de specialitate, de exemplu.
Curiozitatea față de felul în care funcționează lumea este un precursor al identificării modalităților de a o îmbunătăți. Antreprenorii sunt persoane care învață pe tot parcursul vieții, căutând mereu diverse moduri de a se dezvolta.
Cum să vă inspirați copiii: Îi puteți încuraja să înceapă hobby-uri noi și să-și urmărească interesele – indiferent cât de ezoterice sunt. Încercați să organizați cu aceștia ieșiri fără tehnologie la muzee și centre de activități.
- Încrederea în sine
Antreprenoriatul necesită încredere în capacitatea de a reuși pe cont propriu. Pentru a se simți confortabil să își asume riscuri calculate mai târziu în viață, copiii trebuie să creadă în ei înșiși de la o vârstă fragedă. Motivați-vă copiii și oferiți-le multă siguranță în loc să îi faceți să se simtă vinovați atunci când eșuează.
A avea încredere în forțele proprii este o piatră de temelie pentru o viață de succes – fiind utilă în asumarea riscurilor și în a duce lucrurile până la capăt. Antreprenoriatul constă în a avea încredere în propriile idei.
Cum să vă inspirați copiii: Încurajați-le opiniile și oferiți-le oportunități de a lua decizii. Chiar dacă nu sunteți de acord, lăsați-i să facă singuri alegeri și să învețe din experiență.
- Empatie
Nimeni nu vrea să lucreze pentru cineva care este în întregime egoist. Dezvoltarea empatiei față de ceilalți îi va ajuta pe cei mici să îi influențeze pozitiv pe cei cu care colaborează. Învățați-vă copiii să caute ce este mai bun în oameni de fiecare dată.
Capacitatea de a relaționa și de a-i sprijini pe ceilalți este o abilitate neprețuită pentru a fi lider. Antreprenorii de succes înțeleg importanța empatiei și a stabilirii unor conexiuni pozitive.
Cum să vă inspirați copiii: Respectați individualitatea și opiniile micuților, încurajându-i să fie deschiși cu emoțiile lor.
- Optimism
O perspectivă optimistă le dă multor antreprenori speranța că viziunile lor vor deveni realitate. Inspiră optimismul copiilor tăi împărtășind cu ei povești extraordinare. Atunci când este posibil (și adecvat din punct de vedere al dezvoltării), mergeți împreună la diverse evenimente care evidențiază persoane care au depășit adversitatea.
Antreprenorii sunt un model de optimism – speră la o lume mai bună și lucrează pentru a o face să devină realitate. Această perspectivă pozitivă conferă avantaje sociale și de sănătate.
Cum să vă inspirați copiii: Optimismul este contagios, așa că fiți un exemplu. Împărtășiți povești pozitive și discuții inspiraționale cu cei mici prin intermediul rețelelor de socializare pentru a cultiva recunoștința și a încuraja gândirea pozitivă.
- Generozitate
Înțelegerea valorii de a da (înapoi) va contribui la formarea copiilor în oameni și antreprenori cu conștiință socială. Fiți un bun exemplu prin voluntariat pentru organizații caritabile. Încurajați-vă copiii să îi ajute pe cei aflați în nevoie.
Deși s-ar putea să nu contribuie la rezultate financiare, antreprenorii înțeleg importanța responsabilității sociale a implicării. Adevărații vizionari vor să facă lumea mai bună pentru toată lumea, nu doar pentru ei înșiși.
Cum să vă inspirați copiii: Încurajați micuții să fie de folos în cartier. Asta ar putea însemna să ajute oamenii în vârstă sau să ia parte la diverse acțiuni care îi pasionează.
Etichetă:abilitati, antreprenori, copii antreprenori