KEN Business

KEN Business

Ce este?
KEN Business este un incubator de afaceri – un traseu de învătare creat pentru a-i duce pe participanți de la o idee la o afacere functională.
Copiii vin cu propriile idei și, cu sprijinul unui Business Angel (mentor), fac ca visul lor să devină realitate.

Cine poate accesa programul?
Acest program este dedicat exclusiv absolvenților KEN Academy care doresc să realizeze o microafacere.

Cum functioneză?
Etapele pe care le parcurg copiii sunt: definirea ideeii, planul de afaceri CANVAS (business model generation), start-up și dezvoltare.

În fiecare etapă micii antreprenori, susținuți și îndrumați de Business Angel, își asumă provocări fundamentale pentru procesul lor de invătare și pentru creșterea afacerii.

Echipa de proiect dezvoltă conform metodologiei KEN un plan de afaceri, testează fezabilitatea și viabilitatea produsului în piață, caută și discută cu partenerii, construieste și gestionează tot ceea ce înseamnă comunicare și promovare offline și online, asigură distribuția produsului, pune planul de afaceri în aplicare.

Pentru ca ideile copiilor să prindă contur într-un proiect de afaceri, Asociația KEN Institute oferă suportul logistic și de know-how.
Au acces la un Business Angel (îndumător), antreprenori de succes, context real pentru a-și pune în practică ideea de afacere, vizite în companii, profesioniști pe teme specifice, resurse materiale și mentori.

Care este structura programului?
Programul KEN Business vine în completarea școlii tradiționale.
Au loc întâlniri săptămânale, de câte 90 de minute, cât și întâlniri prin intermediul Online (ex. Skype) între membrii echipei și Business Angel.

Derularea activităților se desfăsoară într-un mediu sigur, care permite copiilor să greșească, în care învață natural ce înseamnă să aibă libertate și să își asume totodată responsabilitatea. Acest parcurs este setat astfel încât să accelereze procesul lor de învățare și dezvoltare ca ființe adulte mature și conștiente.
Este un tip de învățare care îi pregătește pe copii pentru orice experientă / alegere viitoare își propun în drumul lor personal.

De ce vor copiii să ajungă aici?
Pentru că astfel ei pot arăta părinților și prietenilor că, lucrând în echipă și făcându-și parteneri, își pot transforma abilitățile și ideile în proiecte valoroase ce îi fac faimoși și independenți.

Care este primul business din incubator?

Khocolate MADE by Kids
In primii 2 ani de program KEN Academy, copiii au dobândit o bază de cunoștințe precum: CANVAS business model generation, leadership, lucru în echipă, negociere, vânzare, abilități de prezentare, planificare, bugetare, etc, au vizitat diferite modele de business (producție, distribuție, retail).
Apoi, și-au definit propiul VIS: o ciocolată de casă, dedicata copiilor, făcută din ingrediente sănătoase cu mixuri de fructe și seminte.

KEN Business, prin Khocolate MADE by Kids, este un program accentuat de învățare experiențială, în cadrul căruia copiii “mesteresc” la propriul lor start-up pentru a ieși în lume cu el.

Iată povestea Khocolate MADE spusă chiar de ei:
“Salut, suntem Morgan Alex Dani Esra și facem Khocolate MADE by Kids.
Ne-am întâlnit acum 3 ani, 5 copii și un sigur vis: acela de a avea propria afacere cu ciocolată. Totul a pornit de la un Canvas care ne-a dat bătăi de cap, apoi ne-am jucat cu ingredientele și am creat propria rețetă, am ambalat cu drag fiecare ciocolată și le-am povestit tuturor despre ea.
A fost un drum lung, ne-a învățat multe și acum ne bucurăm să facem clienți ca voi fericiți.
Psssst, tu ai gustat ciocolata MADE?”

Viitorul?
Sună promitător….pregătim o nouă generație pentru următorul incubator:
trupa The Lemon Coolers și zicem atât: “E fresh, e Cool, e Limonada Lemon Coolers….So cool!”

VISUL nostru?
Noi, la KEN Academy ne propunem să creștem oameni asumati, constienti si prezenti, ce vor avea un impact pozitiv în societate!
Ei, copiii, iși doresc sa fie independenți și să aibă faimă!
Cu ajutorul incubatorului de afaceri KEN Business suntem pe cale sa le îndeplinim pe ambele!

Tu ca părinte ce îți dorești pentru copilul tău?

Facebook Comments
Skip to toolbar